02
aug
2019
Polgár Zoltánné

Fontos FELHÍVÁS !

Kedves Kollégák!
A Nemzeti Népegészségügyi Központ Szűrésirányítási Főosztály méhnyakszűréssel foglalkozó munkacsoportjának részéről Dr Pataki Piroskától kapott információk alapján;

Az ÁEEK szeptember 1.től tervezi citológus előszűrő képzés indítását megfelelő létszám esetén (min 10 fő).

Bemeneti követelmény: 55 725 21 Szövettani szakasszisztens szakképesítés, Orvosi
laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikusalap és mesterképzési szakokon szerzett
szakirányú orvosdiagnosztikai laboratóriumi analitikai, orvosi kutatólaboratóriumi analitikai végzettség.

Egyéb végzettség (biológus, vegyész stb.) különbözeti vizsgát kell tenni a belépés előtt a tananyag az ÁEEK honlapján található. jelentkezés esetén a különbözeti vizsga lehetőségét az ÁEEK ajánlja fel.

A képzés nem iskolarendszerű nappali képzés, hanem a gyakorló szövettani asszisztens képzéshez hasonlóan működik. Az 1200 órás képzés díja jelenleg 653.400 Ft/fő , melyre jelenleg van forrás tehát nem a dolgozóknak és nem a szolgáltatónak kell vállalnia a képzés költségét.
Tudom sokakat tántorított el a budapesti elméleti képzés és, hogy a gyakorlat egy részét is a fővárosban kell teljesíteni. (részletes információk a mellékelt dokumentumokban)
Kérek mindenkit gondolja át és ha van rá lehetősége éljen vele.
A teendők:
Mindenki akit érdekel küldje meg a jelentkezési lapot mellékelve a képzettséget igazoló dokumentumot (szkennelve, vagy fotózva) Az ÁEEK részére legkésőbb augusztus 2. hetének végéig (augusztus 9.) Az orvosi alkalmasság, ha nem készülne el addig jelezzétek, hogy folyamatban van és pótlólag lesz küldve.

A projekt részéről a kérés az, hogy akik vállalják a képzést, azok küldjék be a jelentkezési lapjukat az ÁEEK-ba és ezzel egyidejűleg ők is kapjanak értesítést a jelentkezőkről. ( A kérés oka hogy a szűrésszervezési főosztály részéről is lesz támogatás a képzés költségéhez) A visszajelzéseket, hogy ki jelentkezett számomra küldjétek el a csupai@gmail.com emailre és én összegyűjtve továbbítom.

Arról semmiféle információ nincs, hogy a továbbiakban mikor, terveznének képzést és ahhoz lenne e állami finanszírozás, tehát hosszú évek várakozása után nyílik erre lehetőség.
Kérlek Benneteket ne hagyjuk ezt elveszni.

Mindenkinek kellemes szép nyarat, a szabadságra jó pihenést kívánok,

Üdvözlettel:
Dr Kovács Ilona PhD
MPT CD szekció
elnöke